Actie 2008 - 2009

Kunsthappening in de Senaat opnieuw groot succes
Datum
7 maart 2009


Locatie

Belgische Senaat


Organisatie

CD&V-senaatsfractie


Op zaterdag 7 maart vond de derde editie plaats van de kunsthappening die onze fractie dit voorjaar organiseert in de Senaat. Meer dan 650 bezoekers konden proeven van het kunstzinnige programma.

 

De kunsthappening bestond uit drie grote luiken die onze gasten in evenveel sessies verspreid over de dag geserveerd kregen.

 

Een eerste onderdeel was de lezing van dhr. Stef Van Bellingen in het Halfrond van de Senaat. Hij is onder meer artistiek leider van vzw WARP - Waasland Art Projects - in Sint-Niklaas. Na een inleidend woord van onze fractieleidster Sabine de Bethune over de relatie kunst en politiek, stond hij voor onze gasten uitvoerig stil bij de specifieke betekenis van het kunstaanbod in de Senaat. 

 

In een tweede luik kregen onze gasten in kleine groepen onder de deskundige leiding van gespecialiseerde gidsen een intensieve rondleiding langsheen het waardevolle kunsterfgoed van de Senaat. Een unieke gelegenheid ook om zalen, gangen en salons aan te doen die doorgaans niet voor het grote publiek toegankelijk zijn.

 

Afgerond


  • De volgende editie van deze kunsthappeningen in de senaat gaat door op zaterdag 21 maart.
  • Wegens de massale belangstelling werden reeds halfweg januari de inschrijvingen afgesloten toen de 2.000ste deelnemer zich aanmeldde. Al wie kon inschrijven ontving inmiddels een brief met bevestiging en dag en uur waarop aan de happening kan deelgenomen worden.
  • Voor vragen kan u steeds terecht op het secretariaat van onze fractie (Carine Baestaens, 02/501 75 45).

Meer info


Terug

Share/Save/Bookmark