Actie 2008 - 2009

Kunst en kids in de senaat
Datum
26 februari 2009


Locatie

Belgische Senaat


Organisatie

CD&V-senaatsfractie


Eerst kregen de deelnemers in kleine groepen onder de deskundige leiding van gespecialiseerde gidsen een intensieve rondleiding langsheen het waardevolle kunsterfgoed van de Senaat. Een unieke gelegenheid ook om zalen, gangen en salons aan te doen die doorgaans niet voor het grote publiek toegankelijk zijn.

 

Vervolgens was er een ontmoeting met leden van onze fractie. Een uitgelezen moment om bij een hapje en een drankje, aangeboden in het fraaie peristilium van het Federale Parlement, onze senatoren honderduit te bevragen over tal van politiek-maatschappelijke thema’s; een kans die volop werd gegrepen.

 

Tegelijk met de rondleidingen liep er voor de kinderen een kunstworkshop. Onze jonge gasten voerden vol overgave de opdracht uit die studenten kleuter- en basisonderwijs van KaHO-Sint-Lieven, Campus Aalst voor hen in petto hadden: een eigen borstbeeld ontwerpen naar analogie met een van de vele die het Parlement rijk is. Na een grondige studie ter plekke van de originelen werd met behulp van papier, schaar, lijm en tal van andere toebehoren de creativiteit botgevierd, slechts even onderbroken voor een hartig vieruurtje. Zoveel inzet kon niet anders dan tot een prachtig resultaat leiden.


  • De volgende edities van deze kunsthappeningen in de senaat gaan door op zaterdag 7 en 21 maart.
  • Wegens de massale belangstelling werden reeds halfweg januari de inschrijvingen afgesloten toen de 2.000ste deelnemer zich aanmeldde. Al wie kon inschrijven ontving inmiddels een brief met bevestiging en dag en uur waarop aan de happening kan deelgenomen worden.
  • Voor vragen kan u steeds terecht op het secretariaat van onze fractie (Carine Baestaens, 02/501 75 45).

Meer info


Terug

Share/Save/Bookmark