Actie 2008 - 2009

The Big Ask


The Big Ask

Datum
27 november 2008


Locatie

Belgisch Parlement


Organisatie

Friends of the Earth


Op 27 november ging de clip "The Big Ask" van Nic Balthazar in première in het federale parlement. De naam van de clip verwijst naar de 'grote vraag' die centraal staat in de campagne die ijvert voor een juridisch bindende klimaatwet met jaarlijkse reductie van broeikasgassen. Michaël Pas, één van de steracteurs van de cast, werd door de senatrices Sabine de Bethune en Nahima Lanjri ontvangen in de Senaat.

 

De belangrijkste eis van de campagne is dat de Belgische overheid tekent voor een juridisch bindende klimaatwet met jaarlijkse reducties van broeikasgassen. In augustus daagden 6.000 mensen op in Oostende om mee te spelen in de clip. Misschien wel het grootste klimaatevenement in Vlaanderen ooit.

 

In The Big Ask-clip legt een klein meisje aan de wereld uit wat het ware gezicht is van de opwarming van de aarde. Het is een onheilspellend gezicht. De prangende boodschap van het meisje wordt gesterkt door de stemmen van meer dan 6.000 mensen, die de niet mis te verstande waarschuwing van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) letterlijk belichamen: als we binnen de tien jaar niet drastisch optreden, dan kunnen we daarna waarschijnlijk niets meer doen.

 


Meer info


Terug

Share/Save/Bookmark