Actie 2008 - 2009

Jaarlijkse receptie Interparlementaire Unie


Jaarlijkse receptie Interparlementaire Unie

Datum
10 maart 2009


Locatie

Belgische Senaat, salons van het Voorzitterschap


Organisatie

Interparlementaire Unie, Belgische groep


De Belgische groep van de Interparlementaire Unie organiseerde een 'meet and greet' voor de parlementairen en de ambassadeurs van alle landen waarmee het Belgische parlement een bilaterale sectie heeft opgericht. In de Kamer en Senaat werden meer dan 90 secties opgericht. Via de secties willen de parlementsleden de diplomatieke contacten met een bepaald land en haar parlementsleden bevorderen. De ambassades spelen een belangrijke rol in het opbouwen van die contacten.

  

De voorzitter van de Senaat, de heer De Decker was de gastheer van de receptie die plaatsvond in de salons van het Voorzitterschap. Sabine de Bethune is voorzitster van de Belgische Groep van de Interparlementaire Unie. In die functie sprak ze meer dan 90 ambassadeurs en de voorzitters-parlementsleden van de bilaterale secties toe over het belang van de parlementaire democratie en diplomatie.


De Interparlementaire Unie is een internationale organisatie die 150 nationale parlementen verenigd. De IPU bestaat sinds 1889 en is daarmee de oudste multilaterale politieke organisatie.

 

De Interparlementaire Unie heeft tot doel:               

 

  • bij te dragen tot de vrede en de veiligheid in de wereld door politieke dialoog en parlementaire diplomatie;
  • het parlement als essentiŽle instelling voor democratie en goed bestuur te versterken.

Meer info


Terug

Share/Save/Bookmark