Nieuws 2014 - 2019

18 mei 2018  /  Ontmoeting met Felix Tshishekedi

Met volksvertegenwoordigster Els Van Hoof en V&M burealid Tracy Tansai hebben wij de Congolese oppositieleider en presidentskandidaat Felix Tshishekedi ontmoet.


1 maart 2018  /  Resolutie Invoering van een internationaal migratietribunaal

Op voorstel van collega Martine Taeleman heeft Sabine een resolutie mee neergelegd om de invoering van een internationaal migratietribunaal op te richten. Het internationaal migratietribunaal moet de mensensmokkel en uitbuiting van vluchtelingen bestraffen.


6 februari 2018  /  Schending van rechten van de Baha段s gemeenschap in Jemen

In de commissie Buitenlandse Zaken (6/2) in het Vlaams Parlement heb ik de vervolging van de Baha段s in Jemen en de ter dood veroordeling van Dhr. Hamed bin Haydara ter sprake gebracht.


4 februari 2018  /  Ontbijtgesprek bij CD&V Zwevegem

Zondag 4 februari was ik te gast in de CD&V afdeling Zwevegem vooreen ontbijtgesprek samen met Eliane Spincemaille, voorzitster van de provincieraad en tevens lijsttrekster in Zwevegem en collega Vlaams parlementlid Bart Dochy.


25 december 2017  /  Moge deze wensen van de Dalai Lama ons inspireren.

 詮or as long as space endures,

And for as long as all living beings remain,

Until then may I too abide

To dispel the misery of the world

 

Warme wensen voor een gelukkig 2018.


20 december 2017  /  2018 wordt het Europees jaar van het cultureel erfgoed

Laat ons dit jaar aangrijpen opdat mensen in Vlaanderen trotser worden op ons erfgoed, en opdat ons verleden tastbaar, begrijpelijk en aantrekkelijk wordt.

In het begrotingsdebat 2018 onderstreepte ik het belang van bijkomende middelen voor restauratiepremies voor beschermde monumenten en een evenwichtige archeologiewetgeving.

Meer aandacht moet gaan naar het groot publiek en het versterken van het draagvlak voor erfgoed via boeiende verhalen. Er is een decretale erkenning nodig voor de vrijwilligers in de erfgoedsector. Zo moeten vrijwillige archeologen, zoals in de buurlanden, kunnen meedoen aan archeologisch onderzoek en toegang hebben tot alle data en gegevens.


20 december 2017  /  Meer aandacht nodig voor Congolese, Burundese en Rwandese Belgen

Sabine de Bethune roept Vlaams minister Muyters op m鳬r inspanningen te doen voor tewerkstellingskansen en strijdt tegen discriminatie en racisme op de werkvloer voor Belgische burgers van Congolese, Burundese en Rwandese origine.


20 december 2017  /  Vlaams gelijkekansenbeleid mist structurele aanpak en goede voornemens lopen vertraging op.

In het kader van het Vlaams begrotingsdebat 2018 peilt Sabine de Bethune naar de resultaten van het gelijkekansenbeleid van Vlaams Minister Liesbet Homans. Enkele positieve initiatieven ten spijt, is het opvallend dat zovele goede voornemens vertraging oplopen en concretisering uitblijft. Ook is er onvoldoende aandacht voor structureel beleid.

 


Artikel 1 tot 8 van 69

1

2

3

4

5

6

7

Volgende