Gelijke kansen M/V

20 april 2017  /  Pas vandaag "Equal Pension Day" voor vrouwen

Het gemiddelde pensioen van vrouwen ligt nog steeds een pak lager dan dat van mannen. Sabine de Bethune en Sonja Becq roepen 20 april dit jaar uit tot Equal Pension Day. “Bijna vier maanden na de start van het nieuwe jaar, beginnen vrouwen met de opbouw van hun pensioenrechten. Of anders geformuleerd: als een mannelijke werknemer jaarlijks pas begint te werken vanaf 20 april, bouwt hij eenzelfde pensioen op als zijn vrouwelijke collega die een heel jaar werkt”. In een resolutie roepen ze de regering op om de genderpensioenkloof te dichten.


31 oktober 2015  /  Internationale vredesconferentie Ieper

In Ieper vond een internationale vredesconferentie plaats over de rollen die vrouwen opnemen in oorlogstijd.


14 oktober 2015  /  Toespraak intrafamiliaal geweld

Op woensdag 14 oktober organiseerde CD&V in Brasschaat een informatieronde over intrafamiliaal geweld, met onder meer Sabine de Bethune en Pascale Franck, teamcoördinator IFG van de Provincie Antwerpen.


7 september 2015  /  Jonge vrouwenstage

Op 7, 8 en 9 september waren 25 jonge vrouwen met Vlaamse en/of multiculturele roots op bezoek in de Senaat in het kader van de stage die zij volgden bij Vrouw & Maatschappij.


16-03-15

Informatieverslag Peking +20

12-03-15

Tussenkomst Peking +20

Op vrijdag 6 maart 2015 heeft de Senaat zijn eerste informatieverslag rond Peking +20, 20 jaar gelijkekansenbeleid voor vrouwen en met aanbevelingen voor de toekomst, kamerbreed gestemd. Hierbij de toespraak van Sabine de Bethune tijdens de plenaire zitting als hoofdrapporteur.

Bekijk hier de video van de tussenkomst

07-03-15

Strijd om vrouwenrechten niet gestreden

Lees hier het opiniestuk in De Morgen: "Strijd om vrouwenrechten niet gestreden. 

05-03-15

Senaat roept overheden op om tandje bij te steken inzake vrouwenrechten

Aanbevelingen uit het informatieverslag over de toepassing van het actieplatform van de Wereldvrouwenconferentie van Peking in 1995, besproken in de Senaat op 6 maart. Lees hier het Belgabericht