Erfgoed

14 november 2017  /  Beleidsbrief Onroerend erfgoed

Op dinsdag 14 november besprak de commissie Buitenland de beleidsbrief van minister-president Geert Bourgeois.


31 oktober 2017  /  Sabine betreurt de uittreding Verenigde Staten en IsraŽl uit UNESCO

In de Commissie voor Buitenland ondervroeg Sabine de Minister-President Bourgeois over de uittreding van de Verenigde Staten en IsraŽl uit UNESCO.


24 oktober 2016  /  Tussenkomst Sabine in de plenaire zitting van 19 oktober 2016

In plenaire zitting van 19 oktober stemde het Vlaams parlement een motie met sterke aanbevelingen om Herita vzw terug op het spoor te zetten.


19 oktober 2016  /  Herita, fier op ons onroerend erfgoed

In plenaire zitting van 19 oktober stemde het Vlaams parlement een motie met sterke aanbevelingen om Herita vzw terug op het spoor te zetten.


10 oktober 2016  /  Herita vzw

Sabine formuleert voorstellen om de werking van Herita vzw bij te spijkeren naar aanleiding van de gedegen interpellatie van collega Bart Caron.


17 juni 2016  /  Cultureel erfgoed hoog op de agenda

De afgelopen weken stelde Sabine vragen aan de minister van Cultuur over cultureel erfgoed in conflictsituaties. BelgiŽ en ook Vlaanderen onderschrijven het Verdrag van Den Haag (1954) en de bijhorende protocollen. Dat Verdrag stelt dat er een nationaal register van beschermd erfgoed tijdens oorlog moet zijn en dat er een register van cultuurgoederen met een versterkte bescherming in tijden van gewapend conflict moet zijn.


15 maart 2016  /  Bouwkundig erfgoed

Benieuwd naar het erfgoed in uw buurt dat binnenkort gerestaureerd zal worden? Bekijk hier de wachtlijst bouwkundig erfgoed van de Vlaamse overheid, die Sabine opvroeg bij minister-president Bourgeois.


10 maart 2016  /  Landhuis Fťron

Sabine roept minister-president Bourgeois op om de beschermingsprocedure in te zetten voor het landhuis Fťron van de hand van Victor Horta in Sint-Genesius-Rode.