Op stap in West-Vlaanderen 2010 - 2014

21 mei 2014  /  Bezoek aan De Grenshoeve

Vandaag bracht ik een bezoek aan de Grenshoeve, zelfplukboerderij te Bellegem.


19 mei 2014  /  Bezoek Kind & Preventie Menen

Vandaag samen met Bercy Slegers een bezoek gebracht aan Kind & Preventie in Menen.


19 mei 2014  /  Bezoek aan de Reo Veiling

Vandaag bracht ik samen met oa Nathalie Muylle en Hendrik Bogaert een bezoek aan de REO veiling te Roeselare


15 mei 2014  /  Bezoek Kerckstede

Vandaag een bezoek gebracht aan het centrum Kerckstede. Zij voorzien in begeleiding, huisvesting en dagbesteding voor volwassen personen met een matige tot ernstige mentale handicap.


13 mei 2014  /  Bezoek villa Rozerood


12 mei 2014  /  Bezoek bedrijf Nevejan

Maandag bezocht ik samen met Loes Dewulf bedrijf Nevejan.


5 mei 2014  /  Bezoek Budashop

Maandagnamiddag werd ik samen met Christine Depuydt ontvangen in de Buda shop in Kortrijk door Trees Scherpereel en 2 andere vrijwilligsters.


14 april 2014  /  Bezoek Heidehuis

Maandag bezocht ik met Minou Esquenet het Heidehuis in Sint-Andries (bij Brugge). Dit is een palliatief dagcentrum waar ongeneeslijk zieke mensen terecht kunnen voor een nodige adempauze.


10 april 2014  /  Bezoek Duva in Moen

In Moen ontmoeten we Dominique Van den Putte die in 2009 het bedrijf Duva overnam.

 


7 april 2014  /  Bezoek De Sleutel Brugge

De Sleutel is een organisatie die sterk inzet op jongerenzorg, meer bepaald voor jongeren die verslaafd zijn aan illegale middelen. Het ontstaan en de evolutie van De Sleutel loopt samen met de ontwikkeling van de drughulpverlening in Vlaanderen.


28 maart 2014  /  Bezoek Bulik

Een bruisende ontmoeting op een zonnige namiddag met de provinciale Markant-belofte (WVL) Sofie Vandenbriele die aan het hoofd staat van Bulik Standbouw.


21 maart 2014  /  Bezoek Habbekrats

Vrijdagnamiddag bezocht ik samen met Christine Depuydt, Sabine Poleyn en Cis Rodenbach het jeugdhuis Habbekrats in Kortrijk waar jongeren tussen de 10 en 18 jaar worden opgevangen tussen of na de schooluren


21 maart 2014  /  Bezoek Middelpunt Middelkerke

Het Middelpunt in Middelkerke is een vakantieverblijf voor mensen met een beperking waar ze zorgeloos kunnen genieten, doch met de nodige zorg.

 


17 maart 2014  /  Bezoek Centrum voor Ontwikkelingstherapie

Het Centrum voor Ontwikkelingstherapie in Roeselare is bijna uniek in zijn soort. In Vlaanderen zijn er slechts 3 organisaties die met deze materie bekend zijn. Het is een gespecialiseerd centrum voor kinderrevalidatie. Naast dit luik, zijn er nog twee andere luiken verbonden aan de organisatie, namelijk het Revalidatiecentrum voor taal- en ontwikkelingsproblemen en Hoorexpert. De drie centra vloeien voort uit het in 1980 opgerichte Centrum voor gehoor- en spraakrevalidatie.


17 maart 2014  /  Bezoek Onze Kinderen


10 maart 2014  /  Bezoek aan Hoeve Hangerijn te Brugge

Een initiatief waar rust en zingeving centraal staan. Mensen kunnen de hoeve vrij bezoeken, maar kunnen er ook voor kiezen om een traject te volgen van enkele weken of maanden, ze kunnen eveneens enkel een aantal workshops voor hun rekening nemen. Het kernthema van deze hoeve is inclusie.


5 maart 2014  /  Een gezellig en warm bezoek toen ik met tientallen andere dagelijkse gasten aan tafel mocht aanschuiven bij Poverello in Brugge.

Twintig cent voor een frisdrank en een dagverse soep met een broodje en 1 euro voor de dagschotel met dessert. Allemaal dagvers klaargemaakt en opgediend door een team van Brugse vrijwilligers dat dagelijks wisselt.


22 januari 2014  /  Bezoek Loca Labora


19 december 2013  /  Soep op de Stoep in Meulebeke

Vandaag lekkere pompoensoep gedronken op de markt van Meulebeke aangeboden door de plaatselijke afdeling van het ACW voor de actie 'Soep op de Stoep' van Welzijnszorg.