Actie 2014 - 2015
Ontwikkelmee.be

2 juli 2015  / 

Ontwikkelmee.be

Als lid van de commissie Onderwijs steunt Sabine graag het leuke initiatief van collega en commissievoorzitter Kathleen Helsen. Onder het motto ontwikkelmee doet ze een beroep op ons om haar enquête in te vullen.

Lees meer

#Free Fred Bauma and Yves Makwambala

2 juli 2015  / 

#Free Fred Bauma and Yves Makwambala

#Free Fred Bauma and Yves Makwambala. Don’t let the democratic aspirations of the Congolese youth die ! In maart werden er in Kinshasa een stel jonge activisten gearresteerd omdat ze een seminarie hielden om jongeren over democratische principes te onderrichten. Ondertussen zitten er nog steeds twee van hen vast, Fred Bauma en Yves Makwambala, in de gevangenis van Makala in Kinshasa.

Lees meer

Eredoctoraat voor Michelle Bachelet

10 juni 2015  / 

Eredoctoraat voor Michelle Bachelet

Op voorstel van vicerector Katlijn Malfliet werd presidente Michelle Bachelet op 10 juni 2015 door de KULeuven geëerd voor haar bijdrage aan de sociale gelijkheid in de Chileense samenleving, haar rol in UN Women en haar inspirerende persoonlijkheid voor vrouwen wereldwijd.

Lees meer

Jonge Vrouwen stage

9 juni 2015  / 

Jonge Vrouwen stage

Ben je een jonge vrouw tussen 18 en 40 jaar en geïnteresseerd in politiek? Dan is de jonge vrouwen stage van Vrouw & Maatschappij zeker iets voor jou!

Lees meer

Herdenking Leieslag

30 mei 2015  / 

Herdenking Leieslag

In het Koning Albertpark in Kortrijk vond op 31 mei de herdenking van de Leieslag plaats. Voor de 75ste verjaardag was ook koning Filip, kleinzoon van koning Leopold III, aanwezig om een bloemenkrans neer te leggen. Ook Sabine legde, in naam van de Senaat, een bloemenkrans neer bij de voet van het monument.

Lees meer

Memorial Day

24 mei 2015  / 

Memorial Day

Namens de Senaat legde Sabine afgelopen zondag bloemen neer tijdens Memorial Day op Flanders Fields, het Amerikaans kerkhof in Waregem.

Lees meer

Vrij Atelier Marke

14 mei 2015  / 

Vrij Atelier Marke

‘Enthousiasme’. Verbaast het u dat een grote meerderheid van de Vlamingen amateurkunsten met enthousiasme associeert? Op Hemelvaartsdag was Sabine te gast bij het Vrij Atelier in Marke om hun jaarlijkse expo te openen. Daar kon ze inderdaad vaststellen dat enthousiasme zeker niet ontbreekt bij de leden van het Vrij Atelier onder leiding van voorzitter Raf Vandenabeele. In de Expo 2015 werden immers 80 werken van 17 verschillende kunstenaars tentoongesteld.

Lees meer

Spreken voor Business and Professional Women (BPW)

7 mei 2015  / 

Spreken voor Business and Professional Women (BPW)

Op 7 mei 2015 werd Sabine de Bethune uitgenodigd door de dames van Business and Professional Women (BPW) om te gaan spreken over vrouwen in besluitvorming op de bijeenkomst ter gelegenheid van de Leadership Summit en Presidents Meeting van BPW Europa.

Lees meer

Equal Pay Day

18 maart 2015  / 

Equal Pay Day

Voor Equal Pay Day kwam een delegatie van 'Business and Professional Women Belgium' in het Vlaams Parlement pleiten voor het wegwerken van de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Die bedraagt nog steeds 20%. De collega's op de foto moesten alvast niet overtuigd worden. Equal work = equal pay !

Lees meer

Internationale vrouwendag

8 maart 2015  / 

Internationale vrouwendag

Te weinig vrouwen (slechts 22%) in raden van bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappijen, dat moeten wij helaas vaststellen op internationale vrouwendag. Erna hebben we nog gezellig de plaatselijke middenstand gesteund!”

Lees meer

Acties 1 tot 10 van 41

1

2

3

4

5

Volgende >