Op stap

5 maart 2014 /
Een gezellig en warm bezoek toen ik met tientallen andere dagelijkse gasten aan tafel mocht aanschuiven bij Poverello in Brugge.

 

Twintig cent voor een frisdrank en een dagverse soep met een broodje en 1 euro voor de dagschotel met dessert. Allemaal dagvers klaargemaakt en opgediend door een team van Brugse vrijwilligers dat dagelijks wisselt.

Zuster Cecile Haelewyn ligt mee aan de basis van deze afdeling van Poverello opgericht in 1986 nadat ze een viertal jaar deeltijds had meegedraaid bij Poverello Brussel na haar terugkomst uit Congo. De boodschap en het voorbeeld van stichter dokter Jan Vermeiren, die aansluit bij de boodschap van Sint Franciscus van Assisi, wist haar te inspireren om hiervan haar verdere levensopdracht te maken in Brugge, met vrijwilligers van het eerste uur die spoedig zou uitgroeien tot een team van meer dan 50 vrijwilligers.

Om het dagmenu te maken, is het dus niet plannen en dan inkopen doen, zoals wij thuis doorgaans doen, maar omgekeerd, zien wat er voorhanden is en daar creatief mee omspringen om een lekker menu te maken voor een kleine honderd mensen.

Vandaag begon de maaltijd met een lekkere wintergroentensoep met ajuin, pompoen, tomaat, prei en bloemkool in blokjes gesneden. De soep werd goed gekruid met tijm, oregano, basilicum en peterselie en een stevige bouillon.

Lees hier meer over Poverello.


Share/Save/Bookmark