Actie 2012 - 2013

7 mei 2013  / 

Herdenking 8 mei “Dag van de overwinning”

Aan het Monument voor de Gedeporteerde Antwerpse Joodse Burgers, op de hoek van de Belgiëlei en de Mercatorstraat, herdachten de joodse gemeenschap en haar sympathisanten dinsdag de joodse slachtoffers die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

Slotzitting scholierenparlement

3 mei 2013  / 

Slotzitting scholierenparlement

Op 3 mei verzamelden 600 jongeren uit heel Vlaanderen en Brussel voor de slotzitting van het scholierenparlement, die in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, de Senaat en het Vlaams Parlement plaatsvond. Sabine de Bethune ontving de deelnemers in de Senaat.

Lees meer

Wetsevaluatie

29 april 2013  / 

Wetsevaluatie

Vandaag lanceerde Sabine de Bethune samen met Patrick Dewael de website van het Parlementair Comité belast met de wetsevaluatie.

Lees meer

Lezing Solfa met expo-event

26 april 2013  / 

Lezing Solfa met expo-event

Solfa, het Solidariteitsfonds Afrikaanse Vrouwen, organiseerde op 26 april een bijeenkomst voor sponsoren en sympathisanten waarop de eigen projecten rond genitale fistels en de economische empowerment van vrouwen in de verf gezet werden.

Lees meer

Staatshervorming

25 april 2013  / 

Staatshervorming

Sabine de Bethune gaf in Villa Politica een interview over de hervorming van de Senaat.

Lees meer

Fototentoonstelling over de Noordpool

23 april 2013  / 

Fototentoonstelling over de Noordpool

Op 23 april werd in de Senaat een fototentoonstelling van Dave Walsh over de Noordpool geopend. Onder het motto 'De Noordpool - een andere wereld?' wil Greenpeace erop wijzen dat de Noordpool een bedreigd gebied is dat internationale bescherming verdient.

Lees meer

22 april 2013  / 

KBC thema-avond “En wat met de doorstroom van vrouwen?”

Op maandagavond 22 april verzamelden zo’n 150 KBC’ers in het auditorium van BRUhav2 voor de thema-avond “En wat met de doorstroom van vrouwen?”, georganiseerd door de KaderVereniging. Hoogtepunt van de avond was een panelgesprek, dat voorafgegaan werd door een academisch gedeelte en een getuigenis.

Lees meer

Uitreiking WOMED Award

27 maart 2013  / 

Uitreiking WOMED Award

Markant, het netwerk voor actieve en ondernemende vrouwen, reikte op 27 maart in samenwerking met UNIZO de 14de WOMED Award uit (Women in Enterprise and Development). De WOMED Award Noord ging naar Ann Vancoillie, de WOMED Award Zuid naar Koumba Keita.

Lees meer

Vrouwen in de Groote Oorlog

22 maart 2013  / 

Vrouwen in de Groote Oorlog

Op 22 maart organiseerden senator Cindy Franssen en Vrouw en Maatschappij Oudenaarde een lezing over sterke vrouwen in de Eerste Wereldoorlog. Sabine de Bethune maakte de link naar de rol van vrouwen tijdens vredesonderhandelingen in hedendaagse conflicten.

Lees meer

De Koninklijke Muntschouwburg viert 50ste verjaardag in de Senaat

20 maart 2013  / 

De Koninklijke Muntschouwburg viert 50ste verjaardag in de Senaat

De Munt bestaat vandaag meer dan 300 jaar. Evenwel, op vrijdag 19 april vieren we de 50ste verjaardag van de afkondiging van de Wet van 19 april 1963 'houdende de oprichting van een openbare instelling, genaamd Koninklijke Muntschouwburg', waardoor de instelling de titel 'Nationale Opera' kreeg.

Lees meer

Acties 21 tot 30 van 69

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >