Nieuws 2010 - 2014

21 december 2013  /  Sabine de Bethune lijstduwer West-Vlaamse CD&V-lijst

CD&V West-Vlaanderen heeft mij aangeduid als lijstduwer voor het Vlaams parlement. Het is met enthousiasme dat ik voor het eerst een plaats opneem op een West-Vlaamse lijst in plaats van de Senaatslijst.


20 december 2013  /  6de staatshervorming afgerond

Deze week rondden Senaat en Kamer de besprekingen inzake de zesde staatshervorming af. De Senaat stemde nog over de aanpassing van de financieringswet. De Kamer sprak zich uit over de Senaatshervorming en het pakket van de bevoegdheidsoverdrachten, die door de Senaat reeds werden goedgekeurd.


18 december 2013  /  Groen licht voor reglement voor vernieuwde Senaat

De Senaat heeft dinsdag een reglement van de Senaat goedgekeurd dat van kracht wordt na de verkiezingen van 2014, wanneer de Senaat grondig hervormd wordt tot een ontmoetingsplaats van gemeenschappen en gewesten, waarin niet langer rechtstreeks verkozen senatoren zullen zetelen.


28 november 2013  /  Senaatshervorming: meer macht voor Vlaanderen binnen het federaal bestel

De Senaat stemde vandaag in plenaire zitting over een groot pakket van de zesde staatshervorming: de hervorming van de Senaat zelf en de overdracht van belangrijke bevoegdheden (onder meer inzake ouderenzorg, gezondheidszorg en de kinderbijslag) naar de gemeenschappen en gewesten. Daarmee komt het zwaartepunt van de beslissingsmacht bij de deelstaten te liggen.


19 november 2013  /  Commissie keurt bevoegdheidsoverdrachten goed

De Senaatscommissie Institutionele Aangelegenheden heeft dinsdagnamiddag de teksten over de bevoegdheidsoverdrachten, voorzien door de zesde staatshervorming, goedgekeurd. Het ging om twee voorstellen van bijzondere wet, een wetsvoorstel en tien voorstellen tot herziening van de grondwet.


7 november 2013  /  In memoriam Wilfried Martens


24 oktober 2013  /  Nieuwe civiele lijst en hervorming dotaties koninklijke familie goedgekeurd

Na de Kamer heeft ook de Senaat de wetsontwerpen goedgekeurd die de civiele lijst voor koning Filip en de dotaties voor de leden van de koninklijke familie en voor koning Albert vastleggen.


3 oktober 2013  /  Ook bureau Senaat keurt afschaffing vergoeding bij vrijwillig vertrek goed

Sabine de Bethune geeft op het VRT-journaal meer uitleg over de nieuwe regels aangaande de vertrekpremies voor senatoren. Bij vrijwillig vertrek zal geen vergoeding meer worden uitgekeerd. De beslissing, die donderdag door het bureau van de Senaat werd genomen, wordt onmiddelijk van kracht.


Artikel 17 tot 24 van 100

Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende